Proč Mari peče. A proč jste tu správně
Jun 04, 2025
Jak to začalo
Kdyby se všechno dalo vysvětlit jako těsto, svět by byl mnohem jednodušší místo. Trocha mouky, trochu vody, špetka času – a hlavně cit. Mari tomu věří. A právě proto vznikl tenhle web.
Za Mari Peče stojí pekařka, která se ke kvasu nedostala náhodou. Postupem času získala své dvě vysněné profesní kvalifikace: jak na Chleba a běžné pečivo (rohlíky, housky nebo veky), tak i na Jemné pečivo (což jsou croissanty, koláče a další sladké kynuté pečivo).
Její dědeček celý život snil o vlastní pekárně, kterou se mu nikdy nepodařilo otevřít. V roce 1953 přišla měnová reforma a o veškeré životní úspory i svoji vysněnou pekárnu tak přišel.
Až Mari ten sen převzala a po letech práce v úplně jiném oboru (ano, i u Porsche se dá kynout) si po čtyřicítce splnila ten svůj: stala se oficiálně pekařkou.
Pečení se pro ni stalo způsobem, jak zpomalit, uzemnit se a sdílet radost. A právě to teď nabízí i vám – skrze e-booky, kurzy a tenhle blog.
Co na webu najdete
- E-booky o pečení z kvasu – stručné, praktické, humorné a ještě hezky nadesignované
- Kurzy pečení v Česku i v zahraničí – jako třeba Kvas & Kaliméra v Řecku
- Články o kvasu, chlebu, radosti i chaosu v kuchyni
- A možná i tipy na pekařské výlety, recepty a maličkosti, které z pečení dělají rituál
Proč se vracet
Tenhle web není jen o tom, jak co smíchat a upéct. Je taky o tom, jak péct s chutí, přestat se bát a najít v pečení něco víc než výsledek. Vždycky říkám, že chuť je důležitá, vzhled je bonus.
Ať už jste tu kvůli chlebu, kvůli sobě, nebo kvůli chvilce klidu – vítejte doma.
Zkuste rovnou něco voňavého
Zajímá vás, jak krmit kvas s klidem a jistotou?
Stáhněte si e-book zdarma: Krm kvas jako profík
Chcete péct s Mari osobně?
Podívejte se na aktuální kurzy