Preskočiť
Kávové cukroví s mocca náplní

Kávové cukroví s mocca náplní

Cukroví stvořené pro milovníky ranních káviček: kávové cukroví s mocca náplní je ideální pro všechny milovníky espressa a máslových krémů. Křehké cukroví s máslovou náplní vonící po kávě a rumu se rozplývá na jazyku. Pokud hledáte recept na kávové cukroví, které má styl i chuť – tohle je přesně pro vás.

Ingredience na espresso sušenky

250 g hladké mouky Farina per Dolci (Molini Pizzuti)
180 g studeného másla nakrájeného na kostky
70 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička instantní kávy (rozpuštěná v 1 lžičce horké vody)
špetka soli
volitelně: pár kapek vanilkového extraktu

Postup

1. Promíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte studené máslo a prsty zpracujte směs na jemnou drobenku. Vmíchejte žloutek a kávovou esenci, případně vanilku, a rychle zpracujte hladké těsto.

2. Zabalte ho do fólie a nechte chladit v lednici alespoň hodinu.

3. Poté těsto vyválejte na tenko, vykrajujte požadované tvary a pečte na 170 °C asi 8 až 10 minut – podle velikosti a tloušťky. Cukroví by mělo zůstat světlé, jen lehce zezlátnout.

4. Nechte vychladnout a slepujte máslovým mocca krémem.

Výsledkem je úžasně křehké espresso cukroví

Pokud na cukroví použijete kvalitní mouku, dočkáte se jemné, křehké máslové struktury s voňavým dotekem kávy. V kombinaci s mocca náplní z másla, kávy a rumu vzniká cukroví, které potěší každého milovníka espressa. Tohle je recept pro ty, kdo hledají moderní a elegantní vánoční cukroví, které chutná jako z cukrárny.

Pridaj komentár

Back to top