Přeskočit
Loading image:

Nový termín kurzu

Nejlepší citronové cukroví s krémem

Nejlepší citronové cukroví s krémem

Kdo by nemiloval vůni citronu v kuchyni? Tohle citronové cukroví s krémem voní nádherně po citronové kůře, másle a díky nim pozvednete vánoční hody na úžasný zážitek. Je jemné, svěží, s lehkou kyselostí, která vyváží sladkost a jemnost máslového lineckého těsta. Tohle cukroví je skvělé pro ty, kdo milují i citronovou babetu, citronové kolečka nebo linecké cukroví na různé způsoby.

Základem receptu je Farina per Dolci, která z těsta vytvoří křehké těsto, které ideálně nasaje vláčnost krému, aniž by se rozpadlo. V ústech pak vytvoří rozdrobené těsto, které si zachová vláčnost a přitom protká všechny chutě – citronový krém do cukroví i jemné máslové linecké těsto. 

Mouka je základem cukroví a pokud chcete výsledek, na kterém si skutečně pochutnáte, zaručuji vám, že se vyplatí nešetřit na kvalitní ingredienci. 

 


Detail na linecké citronové cukroví. Slepí jej ideálně máslový citronový krém podobný lemon curd z receptu od Mari.

Těsto na citronové cukroví s krémem

Ingredience

– 250 g hladké mouky (doporučuji Farina per Dolci 00)
– 150 g másla
– 80 g moučkového cukru
– 2 žloutky
– kůra a šťáva z 1 citronu
– špetka soli

Postup

Citronové cukroví s krémem patří mezi nejlepší recepty na linecké těsto a tradiční linecké cukroví se zajímavým twistem.


1. Z ingrediencí vypracujte hladké těsto, zabalte do fólie a nechte odpočívat v chladu alespoň 30 minut, ideálně přes noc.

2. Pokud bylo těsto v lednici přes noc, nechte ho před válením odpočinout při pokojové teplotě asi 30 minut.

3. Rozválejte na plát silný zhruba půl centimetru, vykrojte tvary a pečte při 175 °C (horní a dolní ohřev) 8–10 minut.

4. Nechte vychladnout a až poté slepujte máslovým citronovým krémem viz níže.


Recept na máslový citronový krém do cukroví (lemon buttercream)

Máslový citronový krém do dortů i na cukroví. Zkrátka naprosto výborný citronový krém.Ingredience

– 2 žloutky + 1 celé vejce
– 100 g cukru krupice
– 70 g másla (na základ)
– šťáva a kůra ze 2 bio citronů
– špetka soli


– 150 g měkkého másla (na zašlehání)
– 50 g moučkového cukru (na zašlehání)

Postup krok za krokem

1. Citronový základ: V malém rendlíku vyšlehejte vejce, žloutky a cukr. Přidejte citronovou šťávu, kůru a sůl. Zahřívejte na mírném plameni a míchejte do zhoustnutí (cca 6–8 minut). Poté vmíchejte 70 g másla a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs přelijte do misky, přikryjte fólií přímo na povrch a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Máslový citronový krém: Vyšlehejte 150 g změklého másla do pěny, přidejte moučkový cukr a po lžících vpracujte vychladlý citronový základ. Šlehejte, dokud se směs nespojí do hladkého, nadýchaného krému.

Tip od Mari

Tip od Mari – obrázkový banner

Pro výraznější citronovou chuť přidejte ke konci šlehání lžičku citronové šťávy nebo trochu citronového extraktu. Pokud chcete jemnější, krémovější strukturu, nahraďte část másla bílou čokoládou.


Krém má jemnou, máslovou chuť s osvěžující citronovou linkou. Je hladký, lesklý, dobře se roztírá a ideální na slepování nebo zdobení.

Použití

Kromě přípravy citronového cukroví se tenhle výborný citronový krém hodí také jako náplň do dortů nebo mini dezertů nebo na zdobení cupcaků i perníčků.

Přidej komentář

Back to top