Skip to content
Loading image:

Nový termín kurzu

Jak si připravit jednoduchý kávový krém

Jak si připravit jednoduchý kávový krém

Hledáte jak si připravit jednoduchý kávový krém do dortů nebo cukroví, který zvládnete připravit během pár minut? Tenhle mocca krém má jemnou kávovou chuť, krásně drží tvar a díky máslovému základu se ideálně hodí ke slepování sušenek, rohlíčků nebo lineckého cukroví. Stačí tři suroviny a trocha šlehání. Výsledek vás překvapí svou jemností i vůní.

Jak si připravit jednoduchý kávový krém na způsob mocca

Ingredience

– 150 g změklého másla
– 70 g moučkového cukru
– 2 lžičky instantní kávy rozpuštěné v 1 lžičce horké vody
– volitelně: pár kapek rumu nebo espressa 

Postup

1. Vyšlehejte změklé máslo s cukrem do světlé pěny.
2. Přidejte instantní kávu a šlehejte, až se vše spojí do hladkého krému.
3. Na závěr můžete zakápnout rumem nebo espressem.
4. Nechte odležet alespoň 20 až 30 minut v chladu, aby se chutě krásně propojily. 

Leave a comment

Back to top