Přeskočit
Loading image:

Nový termín kurzu

Vanilkové linecké cukroví z pudinku s pistáciovým krémem

Vanilkové linecké cukroví z pudinku s pistáciovým krémem

Linecké cukroví z pudinku je oblíbená česká klasika v moderním pojetí. Díky pudinkovému prášku v těstě má cukroví sametově jemnou, drobivou strukturu, která se doslova rozplývá na jazyku.

K tomu jsem vytvořila krém vzdáleně inspirovaný dubajskou čokoládou, jen jsem vynechala křupavé těsto a mléčnou čokoládu vyměnila za bílou. Ta z pistácií udělá sametově jemný krém a s těstem funguje jako naprosto dokonalý pár. 

Je to typ vánočního cukroví, který je absolutně křehoučký a rozplývá se na jazyku. Navíc voní po vanilce a ještě k tomu vypadá i chutná elegantně.

Těsto na vanilkové linecké cukroví z pudinku

Ingredience

– 250 g hladké mouky Farina per Dolci (Molini Pizzuti)
– 1 vanilkový pudinkový prášek (40 g)
– 200 g studeného másla (nakrájeného na kostky)
– 80 g moučkového cukru
– 2 žloutky
– špetka soli
– vanilkový extrakt nebo kůra z bio citronu

Postup

1. Smíchejte mouku, pudinkový prášek, sůl a cukr. Přidejte máslo, žloutky a rychle zpracujte v hladké těsto.

2. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici (ideálně přes noc). 

3. Před válením těsto nechte pár minut povolit při pokojové teplotě a pak vyválejte na plát silný asi 5 mm. Vykrajujte tvary a pečte při 170 °C asi 8–10 minut na horní a spodní ohřev, dokud těsto lehce nezezlátne. 

4. Nechte vychladnout a slepujte pistáciovým krémem.


Tudy na pistáciový krém s bílou čokoládou


Výsledkem je úžasně křehké linecké cukroví

Pokud na cukroví použijete kvalitní mouku, budete mít naprosto jemnou a křehce máslovou strukturu. Lehce vanilková chuť je v kombinaci s pistáciovým krémem luxusní a sváteční. Tohle je zkrátka recept ideální pro ty, kdo chtějí moderní vánoční cukroví, které vypadá i chutná výjimečně.

 

Přidej komentář

Back to top