Objevte tajemství dokonalého pečení: Jak kurz pečení od Mari změní vaši kuchyni
Jun 17, 2025
Pečení, které voní a spojuje
Vůně čerstvě upečeného chleba, křupavá kůrka, co způsobí ticho u stolu, a spokojený pohled na první ukrojený krajíc. Právě takové ráno můžeš zažít, když si osvojíš umění pečení z kvásku.
Pečení není jen kuchařská dovednost. Je to pomalý rituál, který uklidní mysl, naplní domov vůněmi a propojí lidi kolem stolu. A pokud se ti zatím pečení chleba nebo sladkých dobrot nedařilo tak, jak bys chtěl/a, mám pro tebe všechno, co potřebuješ: kurz pečení s kváskem.
Úvod do světa pečení
Pečení má hluboké kořeny v lidské historii. Už naši předkové pekli chléb na horkých kamenech. Dnes máme trouby, formy, kvásek i zkušenosti, ale touha po domácím chlebu zůstává stejná. Vůně právě upečeného bochníku dokáže probudit vzpomínky i emoce. A stejně tak i touha zvládnout ho vlastníma rukama.
Proč se přihlásit na kurz pečení u Mari?
1) Protože tě zbaví pokusů a omylů, které známe všichni, kdo kdy "vylévali" nevydařené těsto do koše.
2) Protože zjistíš, že kvásek není strašák, ale nejlepší parťák do kuchyně.
3) Protože přímo pod rukama uvidíš, jak ze směsi mouky, vody a trpělivosti vznikne chleba, na který budeš pyšný/á.
4) Protože sdílení receptů, smíchu i pekařských historek s ostatními je prostě radost sama.
Kurz pečení ti dá mnohem víc než jen recepty. Naučíš se chápat suroviny, vnímat těsto pod rukama, poznat správný okamžik kynutí i moment, kdy má jít bochník do trouby. A to všechno si vyzkoušíš krok za krokem. Bez spěchu. S podporou. A s kváskem.
Co všechno se v kurzu naučíš
✓ Práci s pšeničným i žitným kváskem
✓ Jak vychytat správný poměr vody, mouky a času
✓ Výběr správné mouky a tipy na skladování surovin
✓ Jak udělat těsto, které opravdu kyne
✓ A co dělat, když se něco pokazí (protože i to se někdy stane... a je to v pořádku)
✓ Co je metoda tangzhong a jak dělá chleba dokonalým
Zároveň si vyzkoušíš i varianty těsta – třeba právě s metodou tangzhong, se semínky, z čočky, s různými druhy mouky, se sladkými i slanými doplňky. Kurz pečení ti tak otevře dveře do světa možností, jak se s chlebem vyřádit a překvapit i sám/sama sebe.
Kurz pečení jako vstupenka do klubu "kváskového nadšení"
Nemusíš být přeborník u trouby, abys zažil/a radost z pečení. Stačí, když máš chuť zpomalit a poznat chvíle, kdy se v kuchyni zastaví čas.
Kurzy Mari Peče jsou pro všechny, kdo si chtějí doma upéct chleba, ze kterého nezbyde ani jedna patka. Jsou pro ty, co si chtějí být blíž sobě i ostatním. I pro ty, co si s kváskem ještě netykají, ale už se na to těší.
Kvas & Kaliméra: Pečení pod řeckým sluncem
A pokud chceš zažít pečení s kváskem v rámci opravdové cesty za chutěmi a klidem, pojmi to jako dovolenou s moukou v ruce: kurz "Kvas & Kaliméra" v Řecku spojuje pečení, odpočinek, moře a přirozené tempo, které nám doma občas chybí.
Představ si slaný mořský vzduch, dopolední kynutí těsta a večerní chleba sdílený u stolu plného jednoduchých, ale poctivých jídel. Pokud hledáš kurz pečení, který ti dá nejen dovednosti, ale i prostor nadechnout se a zamilovat si pečení, tohle je ono.
Přihlas se, nebo zůstaň v obraze
🥖 Mrkni na aktuální kurz "Kvas & Kaliméra", který se koná letos v Řecku.
🥖 Nebo se přihlas do newsletteru a buď mezi prvními, kdo se dozví o termínech kurzů v Česku.
🥖 A pokud potřebuješ trochu základu, stáhni si můj nový e-book zdarma “Jak krmit kvas jako profík“ a možná zjistíš, že tě kvas bude bavit.
Ať vám to doma voní a kynutí jde od ruky.
Mari Peče