Je špaldová mouka bezlepková? Fakta a mýty o špaldě
Dozvíte se, jestli špaldová mouka lepek obsahuje, jak se liší od moderní pšenice a pro koho je vhodná. Zjistíte, proč bývá lépe stravitelná a jakou bio špaldovou mouku doporučuji na pečení.
Čítaj viac
Z čeho je špaldová mouka a proč ji používat při pečení
Špaldová mouka je starobylý druh pšenice s jemně oříškovou chutí a vyšším obsahem živin. V článku se dozvíte, z čeho je špaldová mouka, čím se liší od pšeničné a proč ji stojí za to vyzkoušet při pečení chleba, koláčů nebo domácích těstovin.
Čítaj viac
Múka vo všetkých jej podobách: Ako vybrať tú správnu pre vaše pečenie
Jak vybrat správnou mouku? Přináším přehled ideálních kombinací pro chleba, pizzu, croissanty i těstoviny – aby vaše pečení chutnalo jako od profíků.
Čítaj viac